1/3
|
|
2/3
|
|
vähän
|
Keitä jyvät pelkässä vedessä pehmeiksi.
Kaada vesi pois ja lisää vähän voita. Sekoita. Jäähdytä jyvät.
Levitä jyvät leivinpaperin päälle
uunipannuun 0,5-1 senttiä paksuksi kerrokseksi ja paahda uunissa 200 asteessa.
Sekoittele jyviä hyvin usein, kunnes ne ovat keskiruskeita, mutta älä päästä
jyviä palamaan, muuten korvikkeesta tulee kitkerää.
3.
Jauha korviketta kahvimyllyssä, mittaa
korvikejauhetta vähintään 3 tl kuppia kohden ja keitä korvikkeesta ”kahvit”.
Valitse keittämiseen iso pannu tai kattila, sillä korvikkeesta tulee paljon
poroja. Korvikekahvia keitetään jonkin aikaa voimakkaasti kiehuen ja
seisotetaan sitten hellan reunalla tai myssyn alla. Näin korvikkeesta irtoaa
makua. Huolellisesti paahdetuista jyvistä tulee yllättävän hyvää vahvan
mokkakahvin tyyppistä, kofeiinitonta juomaa.
Joko olet maistanut näitä mielenkiintoisia kahveja, teetä ym.????
Joko olet maistanut näitä mielenkiintoisia kahveja, teetä ym.????
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti