torstai 7. tammikuuta 2016

Kutuntuorejuusto


Maito pastöroidaan kuumentamalla se 76-78 asteiseksi 15 sekunniksi. Pastörointilämpötila vaikuttaa juustomassan kovuuteen. Mitä kuumempaa sitä kovempaa.

Maito jäähdytetään 40 asteiseksi
Lisätään juoksute 1 rkl/l ja suola 1,25 tl/l
Annetaan seistä lämpimässä puoli tuntia
Leikataan veitsellä heran paremman erottuvuuden takaamiseksi
Juustomassa valutetaan siivilän läpi

Lisätään makua antavat aineet, joita ovat esimerkiksi valko- tai ruohosipuli, erilaiset yrtit ja kalan kanssa tilli ja sitruunamelissa. Voidaan myös maustaa kanelilla ja tarjota omenahillon keralla.

Muotitetaan
Jäähdytetään jääkaappikylmäksi

Vau mikä ruokaosasto!!!


Lähde:Kaipainen Sauli, Kutunmaidosta terveellistä ravintoa, Luontaisterveys 4/2001

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti