Löysin anoppini ja äitini jäämistöstä vanhoja KEITTOKIRJOJA ja ajattelin jakaa näitä reseptejä kaikille kiinnostuneille. Tästä blogini sai alkunsa ja nyt kirjoittelen uudempiakin reseptejä ja muita juttuja mitä mieleen tuleen.
torstai 7. tammikuuta 2016
Kutuntuorejuusto
Maito pastöroidaan kuumentamalla se 76-78 asteiseksi 15 sekunniksi. Pastörointilämpötila vaikuttaa juustomassan kovuuteen. Mitä kuumempaa sitä kovempaa.
Maito jäähdytetään 40 asteiseksi
Lisätään juoksute 1 rkl/l ja suola 1,25 tl/l
Annetaan seistä lämpimässä puoli tuntia
Leikataan veitsellä heran paremman erottuvuuden takaamiseksi
Juustomassa valutetaan siivilän läpi
Lisätään makua antavat aineet, joita ovat esimerkiksi valko- tai ruohosipuli, erilaiset yrtit ja kalan kanssa tilli ja sitruunamelissa. Voidaan myös maustaa kanelilla ja tarjota omenahillon keralla.
Muotitetaan
Jäähdytetään jääkaappikylmäksi
Vau mikä ruokaosasto!!!
Lähde:Kaipainen Sauli, Kutunmaidosta terveellistä ravintoa, Luontaisterveys 4/2001
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti