tiistai 24. marraskuuta 2015

Englantilainen hedelmäkakku


noin 2 litran kakkuvuoka

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta
1 dl punaisia ja vihreitä säilykekirsikoita pilkottuna
1 dl rusinoita / aprikooseja ja muita hedelmäpaloja oman maun mukaan, joita voit liottaa taikinanteon ajan myös liköörissä
1/2 dl manteli- tai appelsiinilikööriä tai hyvää viskiä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se. Pilko kuivatut hedelmät.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kaksi munaa yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan mantelirouheen ja hedelmien kanssa. Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kakku säilyy hyvin kylmässä ja maku senkun paranee.

Luomu Cashewpähkinät sopivat naposteltavaksi vaikka leivonnan lomassa.


Lähde:Soiluva Maire,  Leivotaan yhdessä, Bulevardi 2/2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti