Löysin anoppini ja äitini jäämistöstä vanhoja KEITTOKIRJOJA ja ajattelin jakaa näitä reseptejä kaikille kiinnostuneille. Tästä blogini sai alkunsa ja nyt kirjoittelen uudempiakin reseptejä ja muita juttuja mitä mieleen tuleen.
torstai 19. marraskuuta 2015
Palsternakka
Palsternakan maku on pähkinäinen ja makeahko. Juureksen sisältämät eteeriset öljyt tekevät sen mausta aromikkaan. Palsternakka tunnetaan parhaiten liemijuureksena, mutta sitä kannattaa kokeilla kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Edullinen juures sopii raakana raasteisiin ja kypsennettynä keittoihin, patoihin, kasvispihveihin ja suolaisiin piirakoihin.
Palsternakkasose on hyvä lisäke sellaisenaan tai perunan kanssa yhdistettynä. Pannulla tai uunissa kypsennetyt palsternakkalohkot sopivat ruokaisaan salaattiin tai lisäkkeeksi liha- ja kalaruoan kanssa.
Palsternakat voit leikata myös ohuiksi lastuiksi, uppopaistaa öljyssä rapeiksi ja nauttia dippikastikkeen kanssa. Kannattaa varmistaa, ettei dippi turhaan sisällä karrageenia E407.
Kunnon B-vitamiinivalmisteesta saat lisää energiaa päivääsi!
Lähde: Parasta nyt!, Pirkka 11/2015
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti