tiistai 24. marraskuuta 2015

Perinteinen piparitaikina


noin 60-70 kpl piparkakkuja

2 dl siirappia
2 dl sokeria
300 g voita
1 rkl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
2 kananmunaa tai 1 dl kermaa
2-3 tl soodaa
11-12 dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen rasva ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen munat, kerma ja vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu.
Laita taikina jääkaappiin yöksi ja leivo seuraavana päivänä.
Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.


Oletko jo maistanut kultaisia luomumarjoja?


Lähde: Soiluva Maire, Leivotaan yhdessä, Bulevardi 2/2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti