lauantai 26. syyskuuta 2015

Härkäpapulasagne


Kuudelle

5 dl liotettuja ja keitettyjä kuivattuja härkäpapuja
1 iso sipuli
3-5 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
5 dl tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
3-7 kananmunaa (mitä enemmän munia, sitä tuhdimpaa ja "kuivempaa" lasagnesta tulee)
6 dl täysmaitoa
sinihomejuustoa muruina
12 täysjyvälasagnelevyä

Murskaa liotetut ja keitetyt härkäpavut sauvasekoittimella. Ei haittaa, jos sekaan jää kokonaisiakin.
Pilko sipulit ja raasta porkkanat.
Sekoita edellä mainitut tomaattimurskan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee munamaito kulhossa: riko munat ja sekoita maitoon haarukalla. Seokseen voi lisätä murusina hieman sinihomejuustoa.
Lado ainekset voideltuun vuokaan: pohjalle kerros härkäpaputomaattiseosta, kerros lasagnelevyjä, sitten härkäpapuseosta ja niin edelleen. Päällimmäiseksi tulee kerros lasagnelevyjä.
Kaada päälle munamaito. Ainesten on peityttävä nesteeseen. Pinnalle voi raastaa hieman juustoraastetta.
Paista uunissa noin 200 asteessa 30-40 minuuttia kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

Voit pakastaa valmiiksi liotettuja ja  keitettyjä härkäpapuja helpottamaan ruoanlaittoa.

Tykkäätkö mutten sushista ja muista idän mauista? Tässä voisi olla jotain mielenkiintoista.



Lähde: Latvala Annukka, Ensin oli kymmenen tipua, Forssan lehti 17.9.2015, s. 20-21

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti