lauantai 26. syyskuuta 2015

Mistä tietää, että kananmuna on tuore?


Kananmunan tuoreudesta voit päätellä jotakin upotustestillä. Tuore muna vajoaa vesiastiassa pohjaan. Tuore muna ei myöskään helsky heilutettaessa.

Tuoreessa rikotussa munassa on kiinteä valkuainen, joka ympäröi keltuaisen korkeana. Jos muna on jo vanhentunut, keltuainen on vetistynyt ja leviää laajemmalle.

Jos tarvitset leipoessasi useita munia, riko ne yksi kerrallaan ensin lasiin ja kaada kulhoon vasta, kun olet nähnyt munan tuoreuden.

Munia on hyvä säilyttää tasaisessa lämpötilassa. Suositeltavin säilytyslämpötila on 12-14 astetta.

Munat säilytetään mieluiten omassa kotelossaan, joka vähentää kosteuden haihtumista ja ehkäisee hajujen siirtymistä kuoren sisälle kananmunaan.

Tuoreus on näissä entsyymivalmisteissa taatusti kohdallaan. Joko olet kokeillut näitä?



Lähde: Asunmaa Asta, Tästä tiedät, että muna on tuore, Forssan lehti 17.9.2015, s. 20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti