Löysin anoppini ja äitini jäämistöstä vanhoja KEITTOKIRJOJA ja ajattelin jakaa näitä reseptejä kaikille kiinnostuneille. Tästä blogini sai alkunsa ja nyt kirjoittelen uudempiakin reseptejä ja muita juttuja mitä mieleen tuleen.
lauantai 19. syyskuuta 2015
Raparperikiisseli ja tallimestarinkiisseli
Raparperikiisseli
3/4 l vettä
1/2 l raparperipaloja
1 1/2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
Vesi, raparperipalaset ja sokeri pannaan kasariin ja raparperit keitetään pehmeiksi. Suurustetaan ja tarjotaan kylmänä.
Tallimestarin kiisseli
1 annos raparperikiisseliä
1 dl hapanleipäjauhelmaa
1 rkl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
Hapanleipä raastetaan ja jauhelma paahdetaan paistinpannussa. Jäähtyneenä se maustetaan sokerilla, kaakaojauheella ja vaniljasokerilla. Sitä pannaan kerroksittain raparperikiisselin kanssa lasimaljaan.
Tässä vasta ihana Flora!!!! Ei sitä mitä ruokakaupoissa myydään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti