lauantai 19. syyskuuta 2015

Täydellinen tähdemunakas


Nyt saat tietää miten valmistetaan onnistunut munakas.

Kun munan rikkoo, kuoren sisältä paljastuu syvänkeltainen keltuainen. Kun keltuainen on kiinteä, muna on laadukas ja tuore.

Valurautapannu on munakkaan valmistuksessa ehdoton. Munakkaat paistetaan voissa puuhellalla. Voi saa tiristä, kun munakasseos kaadetaan pannuun. Seoksen pitää malttaa antaa olla, sitä ei tarvitse härkkiä koko ajan. Riittää kun nostelee munakkaan reunoja ja heiluttelee pannua. Kun seos ei enää kovin paljon heilu, munakas on valmis.

Munakkaan täytteeksi käyvät vaikka edellisen aterian tähteet.

Tähdemunakas

neljälle
10 kananmunaa
1 tomaatti
1 iso sipuli
5-7 keitettyä perunaa
suolaa
voita paistamiseen

Pilko tomaatti, sipuli ja perunat ja sekoita munien kanssa kulhossa. Munia ei tarvitse vatkata, haarukalla rikkominen riittää. Mausta suolalla, jos haluat.

Paista voissa valurautapannulla kunnes munakkaan reunat hieman ruskistuvat. Munakas saa jäädä hieman löysäksi. Älä sekoita turhaan paiston aikana.

Tarjoiltaessa saksi munakkaan päälle esimerkiksi tuoretta persiljaa tai vuohenputkea.

Tähdemunakkaan täytteeseen voi lisätä melkein mitä vain edellispäivän tähdettä perunoista riisiin tai papukastikkeeseen.


Naiset erityisesti hyötyvät kalsiumista ja tässä ekstrahyvänmakuinen ja hyvä valmiste maistettavaksi.



Lähde: Latvala Annukka, Ensin oli kymmenen tipua, Forssan lehti 17.9.2015, s. 20-21

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti