torstai 16. heinäkuuta 2015

Kesäruoka

Kesäkalapaistos pannulla

200 g miniluumutomaatteja
pala (100 g) purjoa
400 g nahattomia ahven- tai kuhafileitä
ripaus suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
2,5 dl maustettua ruokakermaa esim. kolme juustoa
(2 rkl kapriksia)
1/2 dl tuoretta tilliä

Paistamiseen
2 rkl voita

Esikäsittele ensin kasvikset: puolita tomaatit ja leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi renkaiksi.
Kuumenna rasva pannulla.
Lisää pannulle kalafileet. Paista ensin toinen puoli, käännä ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
Lisää pannulle tomaatit ja purjo.
Kaada päälle ruokakerma.
Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen n. 5 min.
Älä sekoita, jotta kalat pysyvät ehjinä.
Lisää pinnalle valutetut kaprikset ja tilli.
Tarjoa uusien perunoiden kanssa.

Minun mielipiteeni reseptistä:
Kannattaa olla varovainen musta-ja valkopippurin kanssa, ettei pilaa makua liiaksi pippureilla.
Liemeenkin voisi lisätä kuivattua tilliä.
Kaprismarjat voi luultavasti jättää laittamatta, jos ei satu kaapissa olemaan.


Kalaa ei aina tule syötyä tarpeeksi, joten tässä olisi edullisesti hyvälaatuista kalaöljyä, kalanmaksaöljyä...



Lähde: Valio, HS kuukausiliite heinäkuu 2013 N:o 496, s. 70

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti