sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Uunikermasilakat


10-15 annosta

1 kg silakkafileitä
2 dl smetanaa
3 dl kermaa
1 purkki anjovista
1 nippu tilliä
50 g sipulia
30 g voita
suolaa
valkopippuria
2 tl vehnäjauhoja

Hienonna sipuli ja kiehauta voissa. Peitä uunivuoan pohja sipulilla. Mausta silakkafileet valkopippurilla ja suolalla ja laita jokaiselle fileelle 1/2 anjovisfileetä. Kääri rullalle, laita vuokaan sipulin päälle. Paista 175 asteen lämmössä noin tunti eli kunnes silakat ovat kypsyneet. Jos vuoassa on lientä, kaada liemi pois ja suurusta loput smetanakermaseoksesta vehnäjauhoilla. Lisää joukkoon hienoksi hakattu tilli. Kaada seos vuokaan silakkarullien päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja, kuorruta hetki 225 asteen lämmössä.


Voiko ruoanlaitto enää helpompaa olla ja voiko olla parempaa nettikauppaa kuin iHerb?


Lähde: Piikkilä Eija, Kiireisen Kokkaajan Kekkerikirja, 2003, Karisto Oy, s.87

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti