torstai 23. heinäkuuta 2015

Raikas kylmä hernekeitto


1,2 kg tuoreita herneitä palkoineen tai 400 g pakasteherneitä
1 nippu kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
voita paistamiseen
5 dl kasvislientä
1 tl sokeria
1 lime
4 rkl minttua
150 g ranskankermaa

Erottele herneet paloista. Pilko kevätsipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipulit voissa. Lisää kasvisliemi ja herneet ja kiehauta. Lisää sitten sokeri, yhden limen mehu ja hienonnettu minttu. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma, sekoita tasaiseksi ja kiehauta.
Tarjoa alkupalaksi viilennettynä. Keitosta saa ruokaisamman paistamalla päälle pari siivua pekonia.
Kylmän hernekeiton voi hyvin pakata termariin mukaan ja nauttia piknikillä.


Kylmänkin aterian jälkeen on hampaat illalla pestävä, tässä joka tarpeeseen sopivat hammasharjat, voiko hammasharjan valitseminen oikeasti olla näin mielenkiintoista?


Lähde: Keskikesän parhaat maut, Forssan lehti 23.7.2015, s. 15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti