sunnuntai 23. elokuuta 2015

Britakakku


Britakakku on makea klassikko, johon sopivat erityisen hyvin herukat ja karviaiset. Kirpeiden marjojen ja makean täytteen yhdistelmä tekee britakakusta raikkaan ja yllättävän. Brita tarjotaan heti täyttämisen jälkeen, sillä marenki vettyy helposti.

Pohja:

125 g voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Valkuaisvaahto:

3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mantelilastuja

Täyte:

1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2 prk vaniljarahkaa

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Sekoita vaahtoon vuorotellen maito ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vatkaamisen loppuvaiheessa pienissä erissä. Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Ripottele päälle mantelilastuja.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se rahkan kanssa. Puolita kakkupohja ja levitä täyte toiselle puolikkaalle. Ripottele täytteen päälle herukat tai karviaiset ja nosta päälle toinen kakkulevy.

Tarjoa heti.


Luonnolliset käsisaippuat, suihkugeelit ym. ovat aivan omaa luokkaansa. Oletko sinä kokeillut jo näitä?



Lähde: Nurminen Annamari, Kirpeät marjat sopivat britakakkuun, Forssan lehti 20.8.2015, s. 10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti