maanantai 10. elokuuta 2015

Marjat pakkaseen


Marjoista voi tehdä monenlaisia hilloja, marmeladeja, mehuja ja hyytelöitä. Marjojen vitamiinit säilyvät kuitenkin parhaiten pakkasessa.

Kokonaisille puolukoille, karpaloille ja mustikoille sokeritta pakastaminen sopii hyvin.

Kauniita kokonaisia marjaterttuja voi pakastaa kakkujen ja jälkiruokien koristeeksi ensin paperilautasella, minkä jälkeen ne laitetaan varovasti pakasterasiaan.

Vadelmat ja mansikat on hyvä pakastaa pienen sokerimäärän kanssa. Siten niiden vitamiinit, väri ja rakenne säilyvät paremmin.

Kokonaisina pakastettavat pehmeäkuoriset marjat kuten mansikat, vadelmat ja lakat on hyvä saada mahdollisimman nopeasti poimimisen jälkeen rasioihin. Niitä ei yleensä huuhdella.

Kovakuoriset marjat ja marjasoseet voi pakastaa pakastepusseissa. Pussit muotoillaan litteiksi ja niistä poistetaan ilma. Pakastin laitetaan alkuun pakastuslämpötilalle (kylmemmäksi), jotta marjat pakastuvat mahdollisimman nopeasti.


Mitä on tämä? Pitäisiköhän tilata???


Lähde: Hurme Nina, Marjojen pakastaminen, Omakoti 4/2015, s. 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti