maanantai 10. elokuuta 2015

Yrttejä yrttejä


Yrttien kuivaaminen onnistuu parhaiten, kun sen tekee riittävän nopeasti keruun jälkeen.

Yrtit pyritään säilyttämään mahdollisimman kokonaisina kuivatuksen jälkeen, jotta niiden maku ja tuoksu säilyisivät mahdollisimman hyvinä. Yrtit murennetaan rikki vasta ennen käyttöä.

Jos et omista kasvikuivuria, onnistuu kuivaaminen ripustamalla yrtit pieninä nippuina katonrajaan kuivumaan. Myös sähköuunissa kuivattaminen onnistuu, kun lämpötila on reilut 30 astetta ja uunin luukku raollaan.

Kuivaamisen jälkeen yrtit pakataan tiiviisiin astioihin. Lasipurkit ovat parempia kuin muoviastiat.

Kuivattuja yrttejä tulisi säilyttää vain vuosi. Ylivuotiset yrtit ovat kuitenkin hyviä vaikka jalkakylpyihin.


Tässä superfoodissa on mukana yrttejä!


Lähde: Hurme Nina, Yrttien kuivaaminen, Omakoti 4/2015, s. 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti