maanantai 24. elokuuta 2015

Omenasato talteen


Omenalajikkeet jaetaan kesä-, syys- ja talviomenoihin. Kesäomenat kypsyvät elokuun puolivälissä ja ne säilyvät poimittuina kahdesta kolmeen viikkoa. Syysomenat kerätään syyskuussa tai lokakuun alussa ja ne säilyvät neljästä kahdeksaan viikkoa.

Talvilajikkeita voi poimia vielä lokakuussakin yöpakkasten jälkeen. Ne jatkavat kypsymistä varastossakin ja säilyvät monta kuukautta syömäkelpoisina.

Myös myöhemmin syksyllä kypsyvää karpaloa voi kerätä vielä pakkasillakin, kun puutarhasta ei enää löydy kerättävää.


Kädet puhtaiksi luonnollisilla saippuoilla, oletko tutustunut jo näihin saippuoihin?



Lähde: Mehtola Johanna, Korjaa satoa, Suomen luonto 6/2013, s. 66-67

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti