maanantai 10. elokuuta 2015

Kellari


Monia puutarhan tuotteista voi säilöä sellaisenaan kellarissa. Peruna, juurekset, kaalit, sipulit ja omenat säilyvät pitkään sellaisenaan oikein säilytettyinä. Kellarissa voi säilöä myös hillo- ja marmeladipurkkeja, kotitekoisia mehuja ja säilykkeitä.

Hyvälle maakellarille ominaista on viileä ja kostea ilman laatu. Kellari kannattaa rakentaa osittain tai kokonaan maan alle, varjoisalle pohjoiseen suuntautuvalle rinteelle. Kellarin oviaukko kannattaa tehdä pohjoiseen.

Maakellarissa tulee olla kosteuseristämätön maalattia esimerkiksi tiiltä ja hyvä ilmanvaihto. Maakellarin lämpötilan tulisi olla nollan ja +5 asteen välillä. Paras suhteellinen ilmankosteus kellarissa on 75 ja 95 prosentin välillä.


Mikä ihmeen folaatti?



Lähde: Hurme Nina, Satokauden aarteet talteen, Omakoti 4/2015, s.6-7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti