Löysin anoppini ja äitini jäämistöstä vanhoja KEITTOKIRJOJA ja ajattelin jakaa näitä reseptejä kaikille kiinnostuneille. Tästä blogini sai alkunsa ja nyt kirjoittelen uudempiakin reseptejä ja muita juttuja mitä mieleen tuleen.
maanantai 10. elokuuta 2015
Kellari
Monia puutarhan tuotteista voi säilöä sellaisenaan kellarissa. Peruna, juurekset, kaalit, sipulit ja omenat säilyvät pitkään sellaisenaan oikein säilytettyinä. Kellarissa voi säilöä myös hillo- ja marmeladipurkkeja, kotitekoisia mehuja ja säilykkeitä.
Hyvälle maakellarille ominaista on viileä ja kostea ilman laatu. Kellari kannattaa rakentaa osittain tai kokonaan maan alle, varjoisalle pohjoiseen suuntautuvalle rinteelle. Kellarin oviaukko kannattaa tehdä pohjoiseen.
Maakellarissa tulee olla kosteuseristämätön maalattia esimerkiksi tiiltä ja hyvä ilmanvaihto. Maakellarin lämpötilan tulisi olla nollan ja +5 asteen välillä. Paras suhteellinen ilmankosteus kellarissa on 75 ja 95 prosentin välillä.
Mikä ihmeen folaatti?
Lähde: Hurme Nina, Satokauden aarteet talteen, Omakoti 4/2015, s.6-7
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti