maanantai 17. elokuuta 2015

Mustikka-päärynäpiirakka


(2 vuoallista)

3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
100 g voita tai margariinia
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 tlk (225 g) säilykepäärynöitä
5-6 dl tuoreita mustikoita

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kiehauta maito ja kerma kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu voi.

Anna voin sulaa kuumaan nesteeseen.

Lisää kuuma seos munavaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita nekin seokseen vatkaamalla samalla.

Valuta ja puolita säilykepäärynät. Kaada taikina kahteen voideltuun piirakkavuokaan.

Lado päärynät pohjille ja nostele mustikat lusikalla päärynöiden viereen.

Paista piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

Nauti vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Mustikka-päärynäpiirakka kannattaa leipoa tuoreista mustikoista, sillä pakastemarjoista tehtäessä siitä tulee helposti liian vetinen. Piirakan voi hyvin pakastaa.

Päärynä makeuttaa sopivasti piiraan täytteen ja tuo siihen mehevyyttä. Täyte ei tarvitse lisäsokeria, sillä pohja on jo valmiiksi melko makea.


Joko sinä käytät näitä, laatu ja puhtaus on tärkeää ravintolisissä?



Lähde: Nurminen Annamari, Päärynä pehmentää piirakan, Forssan lehti 6.8.2015, s. 12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti