keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Hiivaleipä

2 rkl. hiivaa,
1 ltr. haaleata vettä tahi maitoa,
1/2 rkl. hienonnettua anista,
1/2 rkl hienonnettua saksan kuminaa,
2 rkl. suolaa,
1/2 kg. vehnäjauhoja,
1/2 kg. lestyjä ruisjauhoja,
1/2 kg. ohrajauhoja.

Hiiva liuotetaan tilkkaseen haaleata vettä; vehnäjauhoja sekoitetaan niin paljon, että saadaan paksu vellimäinen seos, joka pannaan nousemaan. Mausteet ja osa jauhoista sekoitetaan haaleaan nesteeseen, jonka jälkeen noussut hiiva ja  loput jauhot sotketaan taikinaan. Alustamista jatketaan, kunnes taikina käy notkeaksi ja alkaa naksua. Jauhoja ripotellaan pinnalle ja taikina asetetaan nousemaan. Kun se on noussut kooltaan kaksinkertaiseksi, vanutetaan se leivinpöydällä, jaetaan 3 osaan, muodostetaan pyöreiksi limpuiksi, koristellaan leipäkammalla ja pannaan nousemaan. Leipiä kypsennetään uunissa noin 1/2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti