sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Paahtovanukas

8 dl. kermaa tahi kermansek. maitoa,
8 munaa.

Vuoan kuorruttamiseksi:
3 dl. sokeria.

Sokeri, sulatetaan paistinpannussa ja kaadetaan heti kuivaan, lämpimään vanukasvuokaan, jota käännellään niin, että sokeri takertuu pohjaan ja reunoille. Kerma tahi maito kiehautetaan ja kaadetaan vatkattujen munien joukkoon. Vispilöimistä jatketaan, kunnes seos on jonkun verran jäähtynyt, jolloin se kaadetaan valmiiksi kuorrutettuun vuokaan, ja kansi kiinnitetään päälle. Vanukaskeitetään vedessä, kunnes se on hyytynyt (noin 3/4 -1 tunti). Senjälkeen se kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan kastikkeineen.
Jos paahtovanukas tarjotaan palavana, kaadetaan sen päälle vähän konjakkia, joka sytytetään palamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti