keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Omenapiirakka

200 g keitettyjä perunoita
4 tl. etikkaa
1/2 tl. suolaa
2 tl. leivinjauhetta tai
1 tl. soodaa
jayhoja
omenasosetta tai omenaviipaleita

Perunat hienonnetaan, muut ainekset sekoitetaan joukkoon (leivinjauho tai sooda jauhoihin sekoitettuna) Jauhoja pannaan niin paljon, että taikinan voi kaulita. Ohut taikinalevy levitetään voideltuun pannuun tai pellille. Sen pinnalle levitetään kerros omenasosetta tai omenaviipaleita, päälle ripotellaan kanelia ja sokeria, paistetaan vaalean ruskeaksi.
Samasta taikinasta voi valmistaa myöskin joulutorttuja, joiden täytteenä voi käyttää omena- tai marjasosetta.
Pannun voitelemiseen käytetään rasvaisia papereita.


Oletko muuten käyttänyt kookosöljyä leivontaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti