keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Raparperi- ja marjapuuro

Kevätpuuro

1 1/2 kup. kaurasuurimoita tai ruishiutaleita
1/2 kg raparperia
1 l vettä
vähän suolaa

Kaurasuurimot pannaan raparperipalojen kanssa kylmään veten ja keitetään pehmeiksi. Maustetaan suolalla. Tarjotaan joko lämpimänä tai kylmänä.
Hyvää myös ilman maitoa.


Raparperipuuro

2 l vettä
ohrajauhoja
1/2 l raparperisosetta
kotitekoista siirappia

Kiehuva vesi suurustetaan ohrajauhoilla ja saa kiehua 20 min. Valmiiseen puuroon lisätään raparperisose ja siirappi.


Imelletty marjapuuro

2 1/2 l vettä
1-1 1/2 l ruisjauhoja
1 l puolukoita
vähän suolaa

Ruisjauhoista ja vedestä valmistetaan imellys samaan tapaan kuin mämmi. Valmista imellystä keitetään 15-20 min, jolloin se imeltyy vilä lisää. Hiukan jäähtyneenä siihen lisätään survotut puolukat ja puuro maustetaan suolalla.


Ohrajauhomarjapuuro

2 1/2 l vettä
1 l ohrajauhoja
1 l puolukoita
makeutusainetta
vähän suolaa

Ohrajauhoista ja vedestä keitetään puuro, jota vatkataan hyvin kiehumisen aikana. Survotut tai myllyssä jauhetut puolukat lisätään joukkoon. Puuro maustetaan ja tarjotaan kylmänä.


Ihanan terveellistä, lisää terveyttä löydät vaikka millä mitalla täältä!


1 kommentti:

  1. Oli kiva löytää ihan aidon imelletyn marjapuuron resepti - sellaisen, johon ei tule muuta makeutusta.

    VastaaPoista