torstai 17. huhtikuuta 2014

Kaurakiisseli

(Vanha karjalainen ohje)
Anoppini teki tämmöistä, joka on karjalaisten herkkua (minä en mieltynyt siihen maisteltuani muutaman kerran)!

21/2 ltr. vettä,
5 kupillista kaurajauhoja,
hiivaa,
maitoa,
suolaa.

Sekoita karkeita kaurajauhoja haaleaan veteen niin paljon, että siitä tulee paksu puuro. Lisää hiiva ja anna seoksen käydä yön yli. Kun seoksen pinnalle nousee kuplia siivilöi seos ja huuhdo hyvin. Anna seisahtaa ja kaada seoksen päälle noussut vesi pois.
Laita keitos rautapataan hiljaiselle tulelle kypsymään. Muista sekoittaa koko ajan. Kun keitos alkaa kiehua lisää joukkoon maitoa, vettä tai marjamehua ja keitä vielä 15 minuuttia. 
Tarjotaan kylmän maidon kera.



  Etkö ole löytänyt tarvitsemiasi ruokatarvikkeita luontaistuotekaupasta, olisikohan täällä?

2 kommenttia:

  1. Moro,
    Minkä kokoisia nuo kupit on? Eli osaatko sanoa kuinka monta desiä noita jauhoja tulee?

    VastaaPoista
  2. lapsena syötiin kaurakiisseliä se ei ollut meidän herkkua mut terveelistä oli isäni tykkäs siitä ollaan karjalaisia

    VastaaPoista