tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kevätkeitto ja nokkoskeitto

Kevätkeitto 

n. 400 gr. nokkosen, suolaheinän, voikukan ja kuminan lehtiä,
2  ltr. liha- tai kasvislientä (tai vettä),
1 ltr. maitoa,
2 rkl. jauhoja,
suolaa,
nokare voita.

Nokkose ja voikukan lehdet hienonntaan ja lisätään kiehuvaan liemeen. Kun keitto alkaa uudelleen kiehua se suurustetaan jauhoilla. Annetaan kiehua 10-15 min. ja sitten lisätään suolaheinä ja kumina sekä nokare voita. Maustetaan suolalla.

Nokkoskeitto

n. 200 gr. nokkosia,
1/2 ltr. vettä,
1 ltr. maitoa,
1 rkl. jauhoja,
nokare voita,
suolaa,
sokeria.

Nokkoset huuhdotaan ja keitetään pehmeiksi. Kypsyneet nokkoset hakataan silpuksi ja sose kaadetaan takaisin kattilaan. Suurustetaan jauhoilla ja lisätään maito.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti