keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Sunnuntaipyörykät


2 rkl. hiivaa,
5 munaa,
2 dl. sokeria,
2 dl. haaleata maitoa,
2 dl. sulattua voita,
750 gr. vehnäjauhoja.

Voitelemiseen: 1 muna,
                         1 dl. manteleja,
                         2 rkl. kristallisokeria.

Hiiva liuotetaan tilkkaseen haaleata vettä; vehnäjauhoja sekoitetaan niin paljon, että saadaan paksu vellimäinen seos, joka pannaan nousemaan. Muna ja sokeri vatkataan, haalea maito, suola, osa vehnäjauhoista ja noussut hiiva lisätään, jonka jälkeen sulattu voi ja loput jauhot sotketaan taikinaan; alustamista jatketaan, kunnes taikina käy notkeaksi. Kun taikina on noussut kooltaan kaksinkertaiseksi, vanutetaan se hyvästi leivinpöydällä ja siitä muodostetaan pieniä pyöryköitä, jotka, sitte kun ovat nousseet, sivellään vatkatulla munalla; sokeri ja kuoritut, leikellyt mantelit sirotellaan päälle ja pyörykät kypsennetään hyvässä uuninlämmössä.

(Huom! Lisää luettelosta puuttuva suola).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti