keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Keitot (kasvisruokia)

Perunasosekeitto

1 l perunoita
1/2 porkkanaa
1/2 selleriä
1/2 palsternakkaa
1 sipuli
2 1/2 l vettä
2 rkl. jauhoja
suolaa
valkopippuria taipaprikaa
1 rkl. hienonnettua persiljaa
(1 rkl. voita)

Perunat ja juurekset puhdistetaan, kuoritaan ja paloitellaan. Ne pannaan sipulin kanssa kylmään veteen, keitetään pehmeiksi ja puserretaan shdin läpi. Keitto suurustetaan, annetaan kiehua 10 min. ja maustetaan.


Juurikaskeitto

2-3 porkkanaa
1/2 lanttua
1 l perunoita
1 rkl. ohrasuurimoita
1 rkl. rasvaa
2 l vettä
2-3 sipulia
suolaa

Suurimot ja hienonnetut sipulit ruskistetaan rasvan kanssa ja pannaan veteen kiehumaan. Lanttu- ja porkkanakuutiot lisätään ja keitetään melkein kypsiksi, jolloin lisätään perunakuutiot. Keitto saa kiehua kypsäksi ja maustetaan.


Talonpojan keitto

2 l perunalohkoja
1/4 l herneitä
1/2 kg hapankaalia
vettä
(rasvaa)
1 kup. hapanta maitoa (voiskohan olla smetanaa)

Herneet keitetään vedessä puolipehmeiksi, jolloin lisätään perunalohkot ja hapankaali. Keitto saa kiehua kypsäksi, maito lisätään joukkoon ja keitto maustetaan.


Ruskistettu kaalikeitto

1 kaalinkupu
1 porkkana
1 1/2 l vettä
1/2 l perunakuutioita
1/2 rkl. rasvaa
suolaa

Hienonnettu kaali ruskistetaan ja pannaankiehumaan porkkanasuikaleiden kanssa. Saa kypsyä ja maustetaan.

Nokkosmaitokeitto

1/4-1/2 kg nokkosia
1/2 l vettä
1 1/2 l kuorittua maitoa
3 rkl. ohra- tai vehnäjauhoja
suolaa
sokeria
/1 tl. voita)

Nokkoset perataan, huuhdotaan ja kiehautetaanväljässä vedessä. Liemi siivilöidään ja suurustetaan jauhoilla. Keitto saa kiehua kypäksi. Nokkoset liemineen lisätään joukkoon ja keitto maustetaan.


Olihan tuossa keittovaihtoehtoja, mutta täällä ei vaihtoehdot ihan heti lopu kun on kyse luontaistuotteista, oletko samaa mieltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti