keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Perunalimppu

5 l perunoita
2 rkl. hiivaa
2 rkl. suolaa
ruisjauhoja tarpeen mukaan
kuminoita

Kuoritut perunat keitetään vähässä vedessä (ilman suolaa) ja hienonnetaan. Soseeseen lisätään keitinvesi ja ruisjauhoja vellimäiseksi seokseksi. Tämä peitetään paksulla ruisjauhokerroksella ja astia pannaan peitettynä lämpimään imeltymään. Tunnin kuluttua vatkataan taikinaa hyvin, peitetään uudelleen jauhoilla ja jatketaan imeltämistä. Näin jatketaan, kunnes taikina on tarpeeksi imelää. Jäähdytetään ja annetaan hapantua. Sen jälkeen lisätään hiiva sekä mausteet ja taikina alustetaan. Kohonneesta taikinasta leivotaan limppuja, jotka vielä kohotetaan, pistellään ja paistetaan noin tunnin ajan.


Perunalimppua aamupalaksi ja katsopas muita hieman harvinaisempia aamupalavaihtoehtoja tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti