5 l perunoita
2 rkl. hiivaa
2 rkl. suolaa
ruisjauhoja tarpeen mukaan
kuminoita
Kuoritut perunat keitetään vähässä vedessä (ilman suolaa) ja hienonnetaan. Soseeseen lisätään keitinvesi ja ruisjauhoja vellimäiseksi seokseksi. Tämä peitetään paksulla ruisjauhokerroksella ja astia pannaan peitettynä lämpimään imeltymään. Tunnin kuluttua vatkataan taikinaa hyvin, peitetään uudelleen jauhoilla ja jatketaan imeltämistä. Näin jatketaan, kunnes taikina on tarpeeksi imelää. Jäähdytetään ja annetaan hapantua. Sen jälkeen lisätään hiiva sekä mausteet ja taikina alustetaan. Kohonneesta taikinasta leivotaan limppuja, jotka vielä kohotetaan, pistellään ja paistetaan noin tunnin ajan.
Perunalimppua aamupalaksi ja katsopas muita hieman harvinaisempia aamupalavaihtoehtoja tästä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti