maanantai 14. huhtikuuta 2014

Karjalaiset piirakat

2 dl. vettä,
1 tl suolaa,
2 1/2 dl. vehnäjauhoja,
2 1/2 dl. lestyjä ruisjauhoja.

Täyte:
3 dl. vettä,
2 dl. riisiryynejä,
2 rkl. voita,
8 dl. maitoa

Täyte:
Riisiryynit huuhdotaan ja pannaan kuumaan veteen kiehumaan; voi lisätään, ja kun vesi on jonkun verran kiehunut kokoon, pannaan kuumaa maitoa vähitellen sekaan.
Puuroa on keitettävä hiljaisella tulella, silloin tällöin hämmentäen, jotta se ei palaisi pohjaan. Kun ryynit ovat kiehuneet pehmeiksi, maustetaan puuro suolalla ja kaadeytaan jäähtymään.

Piirakat:
Vesi, suola ja jauhot sekoitetaan sekä vaivataan notkeaksi taikinaksi; se jaetaan pieniin, yhtä suuriin osiin, jotka kaulitaan hyvin ohuiksi, soikeiksi kakuiksi. Täytettä levitetään jokaisen kakun keskelle, reunat käännetään ja painellaan sormilla sieviin pomuihin. Piirakat paistetaan hyvässä uuninlämmössä; senjälkeen ne peitetään vähäksi aikaa ja kastetaan voi- ja vesiseoksessa. Perunasosetta ja ohraryynipuuroa käytetään myös täytteenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti